2.0 HDi 136 KM - opinie


Posty:
8
Dołączył:
30 wrz 2017, o 18:18
Auto:
Peugeot 407 1,6 HDi 2010

Re: 2.0 HDi 136 KM - opinie

Postprzez Gierappa » 26 sty 2018, o 09:39

Krystian napisał(a):Witam. Ja mam ten silnik i mam problem bo auto jest tak jakby zamulone poniżej 2tys obrotów. Dodatkowo szarpie jak mu się depnie do spodu jeśli jest poniżej 2tys obrotów i dojdzie powyżej 2tys i przestaje szarpać(szarpie z 2-3 razy). Wymieniłem dość sporo rzeczy w nim. ma nowe 2 wtryski, góra silnika była robiona 2x i 1x dół silnika

To norma że poniżej 2k obrotów jest zamulony i szarpie, bo to diesel a turbina mu się załącza dopiero powyżej 2 tysięcy obrotów, więc gdy chcesz nim wyprzedzać czy wogle przyśpieszyć to lepiej jest zredukować i podkręcić nawet do 3-3,5 tysiąca, spalanie chwilowe trochę wzrośnie ale średnie się prawie wogle nie zmieni. Nie ma się co oszukiwać 407 ma swoją wagę i trzeba mu nieraz mocniej depnąć, turbina też mu się raz na jakiś czas w "pi*dę" dostać że by się nie spieprzyła.

Posty:
1
Dołączył:
15 cze 2018, o 09:09
Auto:
Peugeot 407 SW 2.0 HDI, 2006 r.

Re: 2.0 HDi 136 KM - opinie

Postprzez MałyKalisz » 15 cze 2018, o 09:21

A ja mam problem. Zakupiłem Peugeota 407 SW z końcówki 2006 r. (rzekomo model wystawowy) Gubię się już w informacjach czerpanych z internetu bo raz czytam że polifty wchodziły w 2007 r. raz że w 2008 r.
w dowód i kartę pojazdu jest wbity 2.0 HDIF 136 km, 100 KW a komputer pokazuje że mam wersje poliftową 140 KM, 103 KW.
Samochód sprowadzony z Niemiec od Wolfganga więc wątpię że bawiłby się w jakieś SWAPY.
Poza tym mam białe zegary, pakiet chrom który ponoć też wychodził w wersjach po faceliftingu. Ktoś może się orientować skąd taka kolej rzeczy ?

Posty:
8
Dołączył:
30 wrz 2017, o 18:18
Auto:
Peugeot 407 1,6 HDi 2010

Re: 2.0 HDi 136 KM - opinie

Postprzez Gierappa » 19 cze 2018, o 14:50

Może oprogramowanie było kiedyś aktualizowane/zmieniane i stąd taka rozbieżność informacji.
Poprzednia strona

Powrót do Diesel


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


cron